آلبالو پلو


زمان آماده سازی: 
کمتر از ۳۰ دقیقه
زمان پخت: 
۱ تا ۲ ساعت
نوع خوردنی: 
پلو
وعده: 
شام
منطقه / قومیت: 
ایرانی
مناسبت: 
تابستان

مواد اولیه

سينه مرغ ....................................... 1 عدد

پياز ............................................... 1 عدد

آلبالو ...............................................  300 گرم

زعفران ............................................ به مقدار كافي

شكر ............................................... به مقدار كافي

نمك و فلفل ....................................... به مقدار كافي

برنج ............................................... سه پيمانه

روغن مايع ...................................... مقداري

خلال بادام و پسته ............................... نصف پيمانه

گام ۱

ابتدا برنج را به حال آبكش آماده كنيد

گام ۲

هنگام  جوش كمي روغن مايع در آن بريزيد

گام ۳

سپس برنج را آبكش كرده

گام ۴

در ته فابلمه كمي روغن ريخته و برنج را دم بگذاريد

گام ۵

كمي روغن و آب را با هم مخلوط كرده

گام ۶

روي برنج بريزيد

گام ۷

در قابلمه را بگذاريد

گام ۸

هسته آلبالو را گرفته و  شكر (‌بسته به ذائقه خود) به آن اضافه  روي حرارت بگذاريد  تا به مدت  10 دقيقه بجوشد بعد آن را خاموش كرده كناري بگذاريد. آلبالو را در صافي ريخته آب آن را جدا در ظرفي  بريزيد و در آخر براي تزئين كمي برنج را به آن آغشته  كنيد .نكته :‌ آلبالو را  روي حرارت زياد نگذاريد چون رنگ آن تيره مي شود.

گام ۹

مرغ را با يك عدد پياز و كمي نمك و فلفل آبپز كنيد

گام ۱۰

بعد از اينكه پخته شد به آن زعفران بزنيد تا خوشرنگ شود. بهتر است زعفران را از قبل سابيده و در كمي آب جوش حل كنيد.

گام ۱۲

بعد از اينكه برنج دم كشيد

گام ۱۳

برنج و آلبالو و مرغ را لابه لا ريخته روي آن را با خلال پسته و بادام تزئين كنيد

گام ۱۴

باتشکر

دوست عزیز ازاینکه روش پخت رو مرحله به مرحله نشون میدی ممنون . اگه ممکنه روش طبخ خوروشت کرفس رو هم بذار

پاسخ

روش پخت مرحله به مرحله خورست کرفس در سایت موجود است . میتوانید در قسمت خورشت آن را پیدا کنید.

پیشنهاد

با سلام و تشکر از سایت عالیتون

من همیشه  آلبالو را همراه  دم کردن برنج  درست می کردم که در نتیجه برنج کمی شفته می شد و این برام روش جدیدی است .

اما در فصلی که آلبالو نیست نیز می توان از مربای آلبالو استفاده کرد که آن هم خوشمزه می شود .

پاسخ

با سپاس از پيشنهاد شما

سلام

درود و تشکر از شما که به فکر ما مجردهای مرد هم هستین و سایت به این زیبایی تاسیس کردین ...

 

میخواستم بپرسم این آلبالو چه نوعی هستش که در این غذا استفاده میشه ؟ آلبالویی که در فصل بهار ترش و تازه هستش یا فرق داره ؟ چون این آلبالوی تازه و سرخ که گذاشتین فقط در فصل بهار هستش و برای فصلهای دیگه سال باید از چه آلبالویی استفاده کنیم مثل الان که پاییزه ...

 

تشکر از شما

پاسخ

دوست عزيز ... آلبالو از نوع آلبالويي است كه در فصل تابستان وجود دارد. ميتوانيد مقداري از آلبالو را هسته گرفته،‌در كيسه فريزر گذاشته و سپس داخل فريزر بگذاريد و براي زمستان ذخيره كنيد. 

آلبالو پلو

با تشکر از زحمات شما

براي تهيه آلبالو پلو کمي برنج را زنده آبکش مي کنم و سپس هنگام ريختن برنج در قابلمه لابه لاي آن آلبالو ها را مي ريزم. دست آخر هم آب آلبالوي باقيمانده را مثل آب و روغن روي برنج مي ريزم تا خوشرنگ شود. اينطوري هم برنج ها خوشرنگتر مي شود هم آلبالو ها پخته تر و يک دست با برنج. عات اينکه آب آلبالو را آخر کا روي برنج مي ريزم اينه که ته ديگ نسوزه. بهتره از سيب زميني براي ته ديگ استفاده کرد. ضمناً هنگام ريختن آلبالو لاي برنج بايد مواظب بود تا دانه هاي آلبالو با ته قابلمه و ديواره آن تماس پيدا نکند تا نسوزد. راستي به جاي آب و روغن مي توان روغن لازم را به آلبالو ها اضافه کرد و آخر دست آب آلبالو  و روغن را بجاي آب و روغن روي برنج ريخت.

اصفهانيها اينطوري درست مي کنند و معمولا با مرغ آن را سرو مي کنند.

پاسخ

با سپاس از شما

خوشششششششششمزه

واقعا از شکلش معلومه که خیلی خوشمزه است!

مرسی عزیزم دستت دردنکنه که اینهمه زحمت میکشی

کلیه حقوق این پایگاه متعلق به پایگاه Gourmand.ir می باشد.